Is een huis nog betaalbaar in België?

Als expat krijg je veel voordelen. Je doet namelijk wereldwijde werkervaring op. Daarnaast kun je een relatief hoog salaris krijgen, bredere netwerken en nog veel meer. Je hebt echter ook veel verantwoordelijkheden. Je moet bijvoorbeeld een maison à louer Seraing vinden als je in België gaat werken. Een land als België heeft specifieke regels voor expats. Onlangs zijn de huizenprijzen gestegen en hebben ze de betaalbaarheid van woningen in Brussel, Seraing en andere steden beïnvloed. Jongeren hebben zeker nog toegang tot de hypotheekmarkt, maar ze moeten harder werken of meer verdienen dan voorheen. Dat komt doordat de aflossingskosten zijn gestegen. Expats moet nadenken om een huis te huren in plaats van er een te kopen.

Onroerend goed kopen in België

Buitenlanders die in Seraing werken, hebben onderdak nodig. Dit kan een huis, appartement of andere woonruimte zijn. Feit is dat de levensstandaard in België hoog is, terwijl de woningen goedkoper zijn dan in de buurlanden. De transactiekosten zijn echter hoog. Je moet meer aandacht besteden aan de regelgeving en eigenaardigheden van de markt voordat je een huis koopt. Het goede nieuws is dat iedereen in dit land een woning kan kopen, ook niet-ingezetenen of expats. Het enige verschil is het aantal belastingen dat je aan de overheid moet betalen. Dit komt doordat ingezetenen en niet-ingezetenen verschillende fiscale verplichtingen hebben. Hier is de eerste tip als je als expat een huis wilt kopen. Zorg er eerst voor dat je de onroerendgoedbelasting begrijpt en geen last hebt van de vereisten. Je moet rekening houden met alle kosten, inclusief registratiebelasting, notariskosten, hypotheek kosten, verzekeringen, makelaarskosten en nog veel meer. Ten slotte is het kiezen van een omgeving om in te leven erg belangrijk. Het moet dicht bij je werk, veilig en comfortabel zijn.

Een woning huren in Seraing

Expats hoeven geen huis in België te kopen omdat huren een goede optie is. Een woning kopen als internationale werknemer is een uitstekend idee als je veel geld hebt. Een huis huren is beter omdat het efficiënt is. Je moet de huurwetten leren voordat je beschikbare huurwoningen vergelijkt. Feit is dat België strenge regels heeft, vooral die betrekking hebben op de rechten van huurders. Een verhuurder kan je bijvoorbeeld niet uit huis zetten zonder redelijke gronden. De eigenaar moet je vroegtijdig (minimaal zes maanden) op de hoogte stellen voordat hij je uit huis kan zetten. Enkele goede redenen om een ​​huurder uit huis te zetten zijn aanstaande grote verbouwingen en een drang naar een eigen woning. Een ander voordeel is dat het aanvragen van een huurverlenging mogelijk is, ook al kan de verhuurder dit weigeren.

Tips voor het huren van expats

Een huis huren in het buitenland aan is ontmoedigend, vooral voor digital nomads zonder ervaring. Eerst moet je je maximale maandbudget bepalen. Met deze informatie kun je de meest geschikte huurwoning kiezen. De volgende tip is vergelijking of onderzoek. Het verzamelen van referenties en informatie over beschikbare woningen is verplicht. Je moet ook prijzen, buurten, lokale regelgeving en andere cruciale factoren vergelijken. Het lezen van advertenties en surfen op internet kan je hierbij helpen. Daarnaast kun je een deskundige of een professionele makelaar inschakelen. Tot slot dien je het huurcontract goed te lezen en te begrijpen. Haast je niet om de huurovereenkomst te ondertekenen, tenzij je tevreden bent met de voorwaarden.