zaterdag 15 juni
18°C
4 km

De drie populairste online solitaire spellen van Belgie

Er zijn honderden online kaartspellen beschikbaar, maar slechts een paar worden door alle soorten spelers als de allerbeste beschouwd. Met een enorm aanbod is het soms even lastig om je favoriete solitaire spel uit te kiezen. Maar welk kaartspel wordt in Belgie het meest gespeeld? Hieronder vind je de top drie van meest populaire online solitaire spellen.

3. Tripeaks

Voor veel spelers is de term Tripeaks nog redelijk onbekend. Tripeaks is een vorm van Patience. Toch zien we de laatste jaren een enorme toename in het aantal spelers van dit geweldige spel. Tripeaks staat voor drie pyramids met kaarten die je van onder naar boven dient te verwijderen. Wanneer alle kaarten van de tableau zijn verwijderd, win je het spel. Je kunt alleen kaarten verwijderen door deze op de aflegstapel te plaatsen en dat lukt dan enkel als een kaart 1 punt hoger of lager is dan de bovenste kaart op deze stapel. Vervolgens ga je op zoek naar een kaart die weer 1 punt verschilt van de kaart die je net hebt afgelegd. Hoe snel kun je de piramides leeg spellen en lukt het je om een nieuw record te vestigen.

2. FreeCell

Van de verschillende soorten kaarten en kaartspellen lijkt free cell het meest op Klondike en dat zorgt er dan ook voor dat er erg veel spelers genieten van FreeCell. Een andere reden dat het spel miljoenen spelers heeft, is omdat het nog altijd is opgenomen in de Microsoft Windows spelletjes bibliotheek. Je speelt FreeCell met vier lege cellen op je scherm waar je tijdelijk kaarten kunt parkeren. Dat geeft je de mogelijkheid om onderliggende kaarten te onthullen en zo langere rijen in de tableau te maken. Hoewel je 99% van de FreeCell kunt uitspelen, lukt het lang niet altijd om direct te winnen en dat is nu juist de uitdaging

1. Spider Solitaire

Ook Spider Solitaire werd bij het grote publiek bekend toen Microsoft het opnam als spel in de bureau accessoires. Je speelt Spider Solitaire met twee decks en daarom telt het spel maar liefst acht Foundation-cellen. Net als veel andere solitaire spellen is er een verdeelstapel, een tableau en Foundation. Er zijn verschillende moeilijkheids levels bij dit spel. Zo kun je met 1 suit spelen, dit wordt gezien als de meest makkelijke, terwijl vier kaartsoorten juist het moeilijkst is. Wanneer elke Foundation cel 13 oplopende kaarten heet (aas tot koning) heb je het spel gewonnen en hoewel je met meer kaarten speelt, is dat nog een stuk lastiger dan het lijkt.