1 op de 3 inwoners tevreden over gemeentebestuur

1 op de 3 inwoners is tevreden over zijn of haar gemeentebestuur. Dat blijkt uit de jaarlijkse gemeente- en stadsmonitor, die vandaag is voorgesteld.

De monitor is een jaarlijkse burgerbevraging over allerlei thema's als bestuur, mobiliteit, armoede en wonen. Het voorbije jaar namen meer dan 150.000 mensen deel. Gemiddeld één derde daarvan is tevreden over het eigen gemeente- of stadsbestuur. Een cijfer die ook onze steden in de regio halen. 

Gent scoort het beste
In de stad Gent heeft 38% vertrouwen in het stadsbestuur. Bij Eeklo is dat maar 26%. De grootste tevredenheid is er in de 5 steden die wij onder de loep namen over de dienstverlening, zowel digitaal als aan het loket. Toch vinden de inwoners van Gent, Eeklo, Deinze, Oudenaarde en Ronse dat ze meer geconsulteerd mogen worden.

Geluksgevoel
Maar al bij al zijn er tevreden gezichten. De mensen wonen graag in hun eigen stad. Er is voldoende groen en kans op sociale netwerken. Dat geeft de 5 steden in onze regio een score van 80% of meer op het geluksgevoel. De veiligheid kan in Ronse wel nog iets beter. 1 op de 5 Ronsenaren voelt zich niet altijd even veilig in de stad.