10 jaar Muller-Van Severen in Designmuseum

Het Designmuseum in Gent houdt nog een laatste expo voor het in Maart tijdelijk de deuren sluit voor de langverwachte uitbreiding van het museum. Het zijn de Gentse Topdesigners Muller en Van Severen die hun meubels er naast designstukken uit de collectie van het museum zelf mogen plaatsen.

Muller Van Severen, het Gentse ontwerpersduo met internationale faam, werkt al sinds 2011 aan een inspirerend oeuvre van meubels en objecten. Die balanceren vaak op de grens tussen design en sculptuur. Het werk van het ontwerpersduo is nu te zien in een tentoonstelling in het Designmuseum. De ontwerpers zijn blij met de tentoonstelling, het is een vorm van "thuiskomen" 

Dialoog met de collectie

Muller Van Severen plaatst de eigen stukken naast die van collega ontwerpers. Het is de bedoeling dat die combinatie een soort van dialoog op gang brengt tussen de objecten, want er is niet gekeken uit welke periode de werken uit de collectie zijn. Bezoekers kunnen op zoek gaan naar raakpunten tussen de werken. Onder de collega’s vinden we tal van andere Belgische designers en architecten.  “Muller Van Severen in dialoog met de collectie” loopt nog tot in Maart 2022, dan gaat het museum twee en een half jaar dicht voor grote uitbreidingswerken.