zaterdag 20 april
10°C
1 km

1000 soorten-dag in Assenede levert mooi resultaat op

Maar liefst 500 soorten planten en dieren, dat is wat Natuurpunt Meetjesland op 1 dag geteld heeft in het Asseneedse krekengebied. En da's een mooi resultaat ondanks het mistroostige regenweer deze zomer.

Natuurpunt organiseert elk jaar de 1000 soortendag in het Meetjesland. De bedoeling is om zoveel mogelijk verschillende soorten dieren, planten en bloemen te ontdekken in een natuurgebied op een dag. En dankzij ecologisch maaibeheer, zijn dat er steeds meer.

Dankzij jarenlange natuurbeheer
Op een dag tijd kon de Natuurhistorische Werkgroep Meetjesland in Assenede 548 soorten planten en dieren noteren. En da's best een mooi resultaat. 't Is vooral te danken aan het jarenlange natuurbeheer zodat de biodiversiteit in het Krekengebied wordt vergroot. Maar ook in onze tuin kunnen we het aantal planten en dieren verhogen door bijvoorbeeld minder vaak het gras af te rijden.

Schapen
In de Braakmanstraat in Boekhoute worden de bermen afgegrazen door schapen. De dieren knabbelen aan de planten en struiken waardoor er speciale plantensoorten meer kans krijgen om te groeien.