woensdag 27 september
24°C
120 km

10.000e bezoeker aan het Gentse snelloket

Het personeel van de snelbalie in Gent is vandaag in de bloemetjes gezet. Bij de snelbalie kan je zonder afspraak terecht voor het afhalen van bijvoorbeeld een reispas of een identiteitskaart. In enkele minuten ben je geholpen. De snelbalie blijkt een succes te zijn, want vandaag kwam de 10 000ste bezoeker over de vloer. Die kreeg net als het personeel een boeket bloemen mee naar huis.

Wie in het oude bibliotheekgebouw aan het Zuid in Gent documenten komt afhalen, kan sinds 2019 terecht aan de snelbalie. Ideaal voor wie weinig tijd heeft, want je bent in enkele minuten geholpen. Om het personeel te bedanken voor hun dagelijkse inzet krijgen ze een boeket bloemen, want er valt wat te vieren. Dagelijks passeren hier zo'n 600 mensen en vandaag kwam de 10 000ste bezoeker van dit jaar aan de snelbalie. 

Sofie Bracke (Open Vld) , schepen van Publiekszaken Gent : "Ondanks corona is alles blijven doorlopen en zijn deze mensen er blijven voor gaan. Dus dat is wel fantastisch om te zien. De dienstverlening naar onze burgers heeft altijd voorop gestaan. De hele coronaperiode lang en ook naar de toekomst toe blijft dat onze maatstaf".