110 deelnemers voor de eerste Kleine Prijs Iljo Keisse

In Destelbergen is deze namiddag voor het eerst de Kleine prijs Iljo Keisse gereden. Een koers speciaal voor jonge renners van 12 tot 14 jaar oud. En de ambitie bij de organisatie is groot, ze willen er graag een jaarlijks evenement van maken en even groot worden als  Heusdenkoers.

Gespannen gezichtjes bij de jonge renners van de U13. Iedereen wil natuurlijk zijn uiterste best doen bij de eerste editie van de Kleine Prijs Iljo Keisse. Het is de profwielrenner zelf die ook het startschot mag geven.

Iljo Keisse: "De wedstrijden voor de jeugd zijn wat aan het uitbloeien. Je ziet het minder en minder. Ik vond dat Destelbergen wel zoiets kan gebruiken. Het is eigenlijk Destelbergen Koers, maar ze hebben mijn naam er wat aan gehangen. Dat is wel leuk, normaal moet je daar eerst voor sterven om zo iets te kunnen meemaken. Het is wel een leuk initiatief in eigen gemeente. En zo voor jonge renners. Een mooi initiatief".

Ervaring opdoen en genieten

Keisse reed zijn eerste aspirantenkoers op zijn dertiende. Hij weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om al op jonge leeftijd ervaring op te doen. Maar hij hoopt vooral dat de renners genieten.

Iljo Keisse: "Het gaat allemaal op training natuurlijk, maar het gaat allemaal om u amuseren, zeker op deze leeftijd. Je moet gewoon een gezonde mix vinden tussen trainen en er plezier aan hebben. Als ze er nu al professioneel mee zouden bezig zijn, ja dat is nog te vroeg, dan kan je je niet meer verbeteren op latere leeftijd. Maar er zijn ook dingen die je beter laat als jonge sporter, niet alleen als wielrenner, niet alleen als jonge sporter. Dus dat is toch wel belangrijk dat je daar stilaan toch mee bezig bent".