donderdag 8 december
3°C
34 km

13-jarige wereldkampioene wakeboarden woont in Welden

Voor de eerste keer deelnemen aan een internationale wedstrijd wakeboarden en meteen de wereldtitel pakken. Da's het straffe verhaal van de 13-jarige Norah Houwen uit Welden bij Oudenaarde. Vorige maand trok ze zonder veel verwachtingen naar de wedstrijd in Londen, maar ze pakte dus meteen de winst. Wij zochten haar vanmiddag op tijdens een training op de Donkvijver in Oudenaarde.

Amper 13 is ze en nu al een wereldkampioene wakeboarden. Norah Houwen uit Welden beleefde vorige maand een sprookje in Londen. Bij haar allereerste internationale wedstrijd pakte ze meteen goud. En dat terwijl ze het wakeboarden nog maar drie jaar geleden ontdekte, hier aan de Donkvijver in Oudenaarde. Met succes dus. Zonder veel ervaring trok ze naar het Londense Liquid Leisure Wakepark en daar pakte ze meteen de wereldtitel in de categorie tien-tot dertienjarigen. Een grote verrassing, ook voor Norah zelf.

Norah Houwen, wereldkampioene wakeboarden: "Het waren wel allemaal veel moeilijkere obstakels dan hier en ook veel groter. Ik heb daar nog drie dagen voor de wedstrijd kunnen oefenen, elke dag. Maar ze waren veel ingewikkelder en groter en veel meer rails naast elkaar en zo". 

Op het volgende WK zal Norah moeten meedoen bij de 18- jarigen. Een stevige uitdaging dus, maar de kersverse wereldkampioene is bijzonder ambitieus.