woensdag 17 augustus
25°C
78 km

140 000 bezoekers op eerste avond van Lichtfestival

De eerste avond van het Lichtfestival trok 140 000 bezoekers. Dat zijn er 50 000 meer dan tijdens de eerste avond in 2018. Er zijn geen noemenswaardige incidenten gebeurt. De stad Gent is tevreden.

Al rond half 8 liep de route helemaal vol, de parkings raakten volzet en even was er file op de B401.Toch bleef alles onder controle vogens de Gentse politie, die via camera's langsheen de route het volk in de gaten hield.

Mondmaskerplicht
Bezoekers zonder mondmasker werden daarop aangesproken, maar dat was een minderheid volgens de politie. De mondmaskerplicht werd over het algemeen goed opgevolgd.

P+R of met de fiets
De stad roept op om zo veel mogelijk met de fiets naar het Lichtfestival te komen, of te parkeren op een van de park-en-rides. De centrumparkings waren tegen 20 uur allemaal volzet. Op de park-and-rides was het rustiger, met een bezetting van 50% voor P+R Weba, 40% voor P+R Blaarmeersen en 25% voor P+R The Loop.

Tevreden
De stad Gent is tevreden met de opkomst gisteren en hoe alles verlopen is. Er hoeven geen bijkomende maatregelen genomen te worden voor het hoge aantal bezoekers. Wel kunnen er op het parcours extra lussen gemaakt worden waar het te druk is, om de bezoekers meer te spreiden.