woensdag 29 maart
17°C
111 km

2 Gentse studenten met Furnify Home op Batibouw

De Gentse Start-up Furnify van Joachim Schouten en Isaï Cornelis, beide nog studenten, is te vinden op Batibouw. Het bedrijf biedt er modulaire meubels aan. Die zijn zeer compact en praktisch, maar ook eenvoudig in elkaar te steken. Bovendien zeggen de twee initiatiefnemers dat je de kasten ook meerdere keren uit elkaar kan halen, zonder kwaliteitsverlies door het unieke kliksysteem. En dat is dan weer een grote troef bij beschadigingen. Je hoeft niet alles te vervangen. 

Joachim, een student aan de HOGent en zijn businesspartner Isaï Cornelis, een student aan de UGent,  zijn samen een startup begonnen. Hun bedrijfje Furnify biedt moduleerbare meubelen aan. En daar is volgens de twee studenten meer en meer vraag naar omdat we tegenwoordig kleiner gaan wonen. De ruimte zo praktisch mogelijk benutten en indelen is dan ook noodzakelijk. Het idee krijgt de steun van de Start It Accelerator van KBC.

Joachim Schouten – Furnify: "Hoe kunnen we klein wonen even luxueus en comfortabel maken als groot wonen. Met klein wonen komt er één groot probleem en dat is comfort. We dachten van hoe kunnen we klein wonen comfortabel maken? Zijn we op het idee gekomen om units te maken, wanden waar er verschillende functies inzitten. Zodat wanneer je het niet meer nodig hebt, alles kan dichtklappen. Tegen elkaar kan schuiven staat en staat alles wat je nodig hebt, ongeveer 15 vierkante meter op een plaats van 3 vierkante meter".

Het duo kwam op het idee in Japan. Daar gebruiken ze hun kleine leefruimtes zo nuttig mogelijk. In ons land mikken de ondernemende studenten zich in eerste instantie op zeer specifiek publiek. Mensen uit grootsteden en kustgemeenten. Daar zijn de vierkanter meters een stuk duurder dan ergens anders.