zaterdag 15 mei
13°C
0 km

20 000 euro voor vzw Touché

Vzw Touché uit Gent krijgt 20.000 euro steun van de Koning Boudewijnstichting. De Gentse organisatie biedt al dertien jaar agressiebegeleiding aan voor jongeren, ouderen en ex-gedetineerden. Maar de financiële middelen voor vzw Touché zijn eerder beperkt. De extra steun is dus meer dan welkom.

Vzw Touché is een kleine, lokale organisatie; De financiële middelen zijn dus beperkt. De vzw beheert een solidariteitspot, maar dat geld is specifiek bedoeld voor mensen die de agressiebegeleiding zelf niet kunnen betalen. Geld voor nieuwe computers, en de herinrichting van hun praktijk aan de Kortrijksesteenweg in Gent was er tot voor kort niet. Maar dankzij de 20.000 euro steun van de Koning Boudewijnstichting, kan ook dat probleem nu vlug aangepakt worden. 

​Marjan Gryson, vzw Touché: "Agressie is iets menselijks, we hebben dat allemaal in ons, en maar goed ook, alleen zijn we ergens de vaardigheid verloren om daar goed mee om te kunnen. In agressie zit eigenlijk ook iets goeds. Als je kwaad wordt wil dat zeggen dat er iets belangrijks aan de hand is dat aandacht verdiend. Er zit energie onder die je kan omzetten om een verandering ten goede teweeg te brengen."