woensdag 27 september
24°C
2 km

2000 bezwaarschriften tegen ombouw R4 in Zelzate

In Zelzate zijn vanmorgen door de PVDA en Geneeskunde voor het Volk nog eens 400 bezwaarschriften ingediend tegen de plannen voor de ombouw van de R4. Dat brengt het totaal op zo'n 2000. De Zelzatenaren zijn bang dat er in hun gemeente nog meer overlast zal komen door vrachtverkeer en ze eisen ook meer inspraak in de plannen.

Vlaanderen wil de R4 West en Oost ombouwen, maar in Zelzate vrezen de bewoners voor meer vrachtverkeer - vooral vanuit Nederland - en dus meer fijn stof en meer geluidsoverlast. De 2000 bezwaarschriften tonen aan dat er weinig animo is voor de plannen die nu op tafel liggen. Sommigen dromen zelfs luidop van een oplossing onder de grond. Dat er iets moet veranderen, daar is iedereen het over eens.

Openbaar onderzoek afgelopen

Vandaag was de laatste dag om bezwaarschriften in te dienen. De Werkvennootschap zal nu alle bezwaren bestuderen om zo snel mogelijk met de werken te kunnen starten. Want volgens de Werkvennootschap kan de R4 echt niet langer wachten op een stevige ingreep om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid aan te pakken.