vrijdag 29 maart
14°C
67 km

2000 maaltijden voor Gentse gezinnen in armoede

De komende dagen bundelen enkele Gentse organisaties de krachten om zo'n 2000 maaltijden uit te delen aan gezinnen in armoede. Voedselondersteuning Gent, KRAS en Ateljee slaan de handen in elkaar en kunnen zo dubbel zoveel mensen laten genieten van een kerstmaaltijd.

Kalkoen
Op het menu dit jaar staat kalkoenfilet met een romig sausje, gevulde appel en groene boontjes met rösti aardappelen. Als dessert, een huisbereid gebakje. Het zijn de mensen van de sociale restaurants van Ateljee die opnieuw in de potten roeren dit jaar. De vrijwilligers van KRAS vzw brengen de maaltijden rond. 

De Gentse voedselondersteuning betaalt het eten. Zes euro per hoofdgerecht en twee euro voor een dessert. “Dit jaar bereiden we 1000 maaltijden meer dan in 2019. Dit kan mede dankzij de ondersteuning van de Sociale Dienst van Stad Gent. De noden zijn omwille van de Coronacrisis ook nog groter dan andere jaren.” zegt Tom Wauters, algemeen directeur van Ateljee.

Heel het jaar honger
Dankzij de samenwerking met KRAS vzw kunnen we de problematiek op een structurele manier aanpakken en komen de maaltijden zeker bij de jusite mensen. Dat zegt Koen Decoodt, voorzitter van voedselondersteuning Gent.  “Honger heeft men het hele jaar door, niet alleen in de eindejaarsperiode. Daarom financieren we ook maaltijdvouchers die verdeeld worden door hulpverleningsorganisaties. In ruil voor de voucher krijg je een maaltijd in een van de sociale restaurants van Ateljee, in Het Toreken en ’t Oud Postje. We ondersteunen de KRAS-diensten en de sociale restaurants ook bij dure maar noodzakelijke uitgaven.” aldus Decoodt.