250ste deelauto voor Cambio Gent

Cambio heeft een belangrijke mijlpaal bereikt voor de werking in Gent. Er zijn vanaf nu 250 deelauto’s beschikbaar op 80 ophaalpunten in Gent. Dat is een groot succes. 

De wieg van Cambio staat in Gent. In 2004 werd daar gestart met het aanbieden van deelauto’s. En dat sloeg meteen aan. In geen tijd was het nieuwe fenomeen niet meer weg te denken uit de stad, en nu 17 jaar later maken ruim 8000 inwoners van Gent gebruik van de service. Ze hebben nu 250 deelauto’s ter beschikking op een 80 tal ophaalplaatsen. Dat maakt dat elke Gentenaar een cambio-auto kan oppikken op wandelafstand. 

Actief over heel Vlaanderen  

Cambio is al lang geen exclusief Gents gebeuren meer. De dienst is actief in 55 Vlaamse steden en gemeenten en bereikt zo’n 28.000 Vlamingen. Autodelen is een belangrijke factor in het mobiliteitsbeleid. Het haalt auto’s van de straat, 1 cambio-auto zou de plaats innemen van 14 andere, en zorgt ook voor extra parkeerplaatsen. Bovendien gebruiken meer mensen het openbaar vervoer en de fiets als ze zelf geen auto meer hebben.