2,8 miljoen euro voor Paterskerksite

Vlaanderen geeft aan de stad Eeklo een subsidie van 2,8 miljoen euro om de site rond de Paterskerk aan te pakken. De stad wil het klooster ombouwen tot een modern stadskantoor met een park en ook ruimte voor nieuwe woningen.

De stad Eeklo heeft grootse plannen met de Paterskerksite in het hart van de stad. Ze zijn er nog niet uit wat ze precies met de kerk zelf gaan doen, maar de andere plannen voor de site krijgen stilaan vorm. Zo willen ze van het klooster een stadskantoor maken en de kloostertuin willen ze omvormen tot een groot stadspark met een veilige fietsverbinding naar het College Ten Doorn. Ook zal er ruimte zijn voor nieuwe woningen met een ondergrondse centrumparking.

2,8 miljoen
De Vlaamse Regering geeft nu een subsidie van 2,8 miljoen euro aan het project Paterskerksite. Volgens de jury van het Stadsvernieuwingsfonds "positioneert de stad Eeklo zich met dit project in een netwerk van Vlaamse steden die de kracht vormen van onze regio." Het geld wordt geïnvesteerd in de inrichting en modernisering van de kerk, het vernieuwen van de steeg naar de kerk, het tijdelijk gebruik van de kerk en de inrichting van het nieuwe stadspark. De stad Eeklo neemt, naast de aankoop, de renovatie- en inrichtingskosten van het klooster voor haar rekening.