vrijdag 26 februari
8°C
7 km

3 eiken in Scheldewindeke blijven (voorlopig) staan

De drie eiken in de Stationsstraat in Scheldewindeke (Oosterzele) mogen blijven staan. Voorlopig dan toch. De gemeente trekt de kapvergunning in en gaat met de buurtbewoners kijken of er nog een toekomst is voor de eiken. 

Enkele weken geleden maakte het gemeentebestuur bekend dat de drie eiken in de Stationsstraat gekapt zouden worden. De eiken zouden vooral in de zomer voor overlast zorgen door het plakkerige vruchtvel. De gemeente wilde de eiken kappen en in de plaats een nieuwe boom planten en een parking aanleggen. 

Meer dan 800 handtekeningen tegen kap

Maar dat was niet naar de zin van de buurtbewoners en oppositiepartij Groen. Zij organiseerden een petitie die meer dan 800 keer getekend werd en het gemeentebestuur kreeg ook verschillende mails van bezorgde buurtbewoners. Daarop beslist de gemeente nu dat de eiken voorlopig mogen blijven staan. De kapvergunning en de vergunning voor de aanleg van de parking worden vanavond op het Schepencollege ingetrokken. 

Snoeien of vervangen?

Er wordt nu samen met de buurtbewoners gekeken hoe het probleem van de overlast opgelost kan worden. Mogelijk worden de eiken in de zomer gesnoeid of komen er toch enkele bomen in de plaats.