3 voormiddagen les in het Oekraïens in Oudenaarde

De vzw Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde helpt de leerkrachten uit Oekraïne en de Oekraïense kinderen een handje door 3 voormiddagen les in het Oekraïens aan te bieden. 

Het ontmoetingscentrum De Meesterschool in Oudenaarde is in sneltempo omgetoverd tot klaslokaal voor Oekraïense leerlingen. Elf kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar krijgen er op maandag, woensdag-en vrijdagvoormiddag les van twee Oekraïense leerkrachten. Ook zij zijn de oorlog ontvlucht. Voor de kinderen uit Oekraïne is het een welgekomen steun. Zij kennen de taal niet en dat zorgt voor problemen. De scholengroep heeft enkele Oekraïnse handboeken gedownload om de kinderen te bieden wat ze nodig hebben. Daarnaast zijn de boeken ook vertaald naar het Nederlands om de taal te leren. 

School als ontmoetngsplaats

Het KBO wil de Oekraïense klas ook laten uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor Oekraïense ouders. Zo kunnen zij elkaar helpen bij de integratie in Oudenaarde. Het KBO hoopt met hun initiatief andere scholen te inspireren om ook zo'n initiatieven op te starten. Want de Oekraïense klas krijgt ook waardering van de Kinderrechtencommissaris. Zij is van mening dat het zeer belangrijk is voor de kinderen uit Oekraïne dat het onderwijs voor deze kinderen verder loopt.