vrijdag 9 december
3°C
16 km

400 nieuwe fietsen voor Gents stadspersoneel

De stad Gent wil haar personeel stimuleren om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te komen. Meer dan de helft van de stadsmedewerkers pendelt al met de fiets en dat aantal blijft maar stijgen. Daarom verdeelt de stad 404 nieuwe fietsen.

Het wagenpark van de stad Gent verkleint en de fiets wint terrein. Die evolutie is al een aantal jaren aan de gang. In 2021 kwam 57% van de stadsmedewerkers met de fiets naar het werk. Eén derde van die fietsers gebruikt daarvoor een pendelfiets van de stad. Naast de fiets is ook het openbaar vervoer populair bij het stadspersoneel.

400 nieuwe fietsen
De stad verdeelt nu 404 nieuwe fietsen onder de pendelaars, de diensten en de stadsscholen. “In 2016 kwam maar 36 procent met de fiets, nu is dat al 57 procent. Hoe meer fietspendelaars, hoe beter voor onze stad. Fietsen naar het werk is gezonder, vermijdt files en spaart heel wat tijd voor iedereen”, zegt Hafsa El-Bazioui, schepen van Personeel.

Fietsatelier biedt kansen
Het onderhoud en de herstellingen van de 4000 stads- en politiefietsen gebeurt door het Fietsatelier. Daar zijn ook Gentenaars aan het werk die elders moeilijk aan een job geraken. Bij het Fietsatelier krijgen ze extra begeleiding, sollicitatietraining en eventueel taalcoaching.