donderdag 18 april
11°C
102 km

50 jaar aan de slag bij zelfde werkgever

’t Is feest voor Linda Spillebeen (64) uit Sint-Laureins. Ze werkt ondertussen 50 jaar voor het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Eeklo. Zo’n lange loopbaan, steeds bij dezelfde werkgever, komt niet vaak voor. En dus zet het woonzorgcentrum Linda vandaag in de bloemetjes.

Linda Spillebeen is diensthoofd Onderhoud en Facilitaire Dienst in WZC Sint-Elisabeth in Eeklo. Ze is er in 1972 op 14-jarige leeftijd aan de slag gegaan. Eerst als afwasser in het ziekenhuis, en na een korte periode in het kinderdagverblijf, ging ze in 1986 aan de slag in het rusthuis.

In augustus vierde Linda haar 64ste verjaardag en is ze dus 50 jaar in dienst. “Dit is zo bijzonder en zal in de toekomst niet meer voorvallen”, zegt Paul Dossche van het Sint-Elisabeth.

"Nooit gedacht"
“Ik heb hier graag gewerkt, maar ik had nooit gedacht dat ik dat zou halen. 50 jaar, een halve eeuw, op dezelfde plaats bij dezelfde werkgever", zegt Linda trots. "Er 50 jaar zijn voor de bewoners en voor de medewerkers, dat is wel wat.”

En zo gaat maandag 5 september de geschiedenisboeken in als feestdag voor Linda Spillebeen. Met veel ballonnen, slingers en muziek. En bloemen natuurlijk. Volgend jaar mag Linda met pensioen.