zaterdag 15 juni
18°C
10 km

62 Covid-patiënten in UZ, waarvan 28 op intensieve

Momenteel liggen er 62 Covid-patiënten in het UZ Gent. 28 daarvan liggen op Intensieve Zorgen. In totaal ving het UZ het voorbije jaar al 1.116 Covid-patiënten op.

De coronacrisis woedt nu al meer dan een jaar in ons land. Het UZ Gent heeft daarom nog eens een update gegeven van het aantal Covid-patiënten in het ziekenhuis.

3 cohorteafdelingen

Op dit moment liggen er 62 Covid-patiënten in het UZ Gent. 28 daarvan hebben intensieve verzorging nodig. De overige 34 patiënten liggen verspreid over de drie cohorteafdelingen. Eén van die afdelingen was een halve verpleegafdeling, maar wordt vandaag uitgebreid naar een hele verpleegafdeling. In totaal ving het UZ het voorbije jaar al 1.116 Covid-patiënten op. Daarvan zijn 126 patiënten jammer genoeg overleden.

Filmpje om kinderen gerust te stellen bij test

Het testcentrum van het UZ heeft intussen haar capaciteit uitgebreid tot 600 testen per dag. En ook de testbus rijdt nog dagelijks uit om op locatie grote groepen te testen. Omdat een test toch wat afschrikt, zeker voor kinderen, maakte het UZ een filmpje (zie hieronder) om hen beter voor te bereiden.