84 extra laadpunten in Gentse parkings

Tegen volgende zomer komen er in Gent 84 laadpunten bij voor elektrische wagens. De laadpalen komen in negen openbare parkings die beheerd worden door de Stad Gent. 

Het gaat om zeven bestaande openbare parkings, namelijk Ramen, Sint-Michiels, Vrijdagmarkt, Tolhuis, Reep, Sint-Pietersplein en Savaanstraat. Daarnaast krijgen ook de parkings in aanbouw, Ledeberg en Het Getouw, enkele laadpalen. Goed voor in totaal 84 extra laadpunten in de stad. 

"Nood aan voldoende laadinfrastructuur"
"Om de vergroening van het wagenpark te ondersteunen, is het uiteraard belangrijk dat er voldoende laadinfrastructuur is", zegt Gents schepen van Mobiliteit, Filip Watteeuw (Groen). "Niet iedereen kan thuis laden. Naast de laadpalen op openbaar domein, bieden we nu ook laadmogelijkheden aan in onze stadsparkings."

Hernieuwbare elektriciteit
Voor het plaatsen en beheren van de laadpunten gaat de Stad Gent samenwerken met Allego België. Die staat 10 jaar lang in voor de levering, installatie, het onderhoud en de exploitatie van de laadpalen. Het laden gebeurt met 100% hernieuwbare elektriciteit.