zondag 20 juni
22°C
0 km

Aalter krijgt nieuw circulatieplan

Het gevaarlijke kruispunt aan de Stationsstraat in Aalter wordt weer veiliger, er komen een pak fietsstraten bij en de zone 30 wordt flink uitgebreid. Dat is in een notendop wat het nieuwe circulatieplan voor de gemeente inhoudt. Vanaf 1 september zal er dus een pak veranderen.

In de eerste plaats wordt het gevaarlijke kruispunt aan de Stationsstraat, Kouter en Weibroekdreef aangepast. De voorrangsregels worden aangepast naar hoe het vroeger was. Zo zal de Stationsstraat opnieuw de hoofdstraat en voorrangsweg worden.

3.500 auto's per dag
De partij Groen, die daar al een tijd voor ijvert, is blij met die beslissing. "Op een doorsnee schooldag passeren hier 3.500 auto’s en een 500-tal vrachtwagens" zegt Mieke Schauvliege, gemeenteraadslid voor Groen in Aalter. "Dat toont wel aan dat dit kruispunt bijzonder druk is en gevaarlijk. Wij zijn heel tevreden dat het terug de oude situatie wordt en dat men kiest voor eenrichtingsverkeer."

Fietsers en voetgangers
Ook onder meer de Sint-Maria-Aalterstraat wordt deels eenrichtingsverkeer. Wie vanuit de spoorwegtunnel komt, zal vanaf september niet meer kunnen afslaan in de straat. Het hele circulatieplan staat zo goed als vast, alleen had Groen ook graag een plan tegen het doorgaand vrachtverkeer gezien. Verder staat het Aalterse circulatieplan grotendeels in het teken van fietsers en voetgangers. Zo komen er een pak fietsstraten bij en wordt ook de zone 30 flink uitgebreid.