Actiecomité Red Oostmolen gaat in beroep tegen vergunning die gemeente heeft toegekend

Het Aalterse actiecomité Red Oostmolen vzw gaat in beroep tegen de vergunning die het gemeentebestuur heeft toegekend aan de verkaveling rond de Oostmolenbeek. Tegen die vergunning waren 260 bezwaren gekomen, maar daar had de gemeente geen oren naar. 

Volgens het actiecomité zet de vergunning voor de verkaveling de deur open naar een verdere verkaveling tot in Bellem. Daardoor zouden nu 12 en later nog eens 48 hectare bedreigd worden. Het actiecomité Red Oostmolen vzw tekent nu beroep aan bij de provincie. “Het is heel vreemd dat het gemeentebestuur in de toekenning van de vergunning werkelijk met geen enkel bezwaar van de buurt ernstig rekening heeft gehouden”, zegt Diedrik Snoeck, voorzitter van Red Oostmolen.

Crowdfunding
Het actiecomité verwijst ook naar de recente gemeentemonitor, waarbij Aalter slecht scoort op vlak van groen in de buurt. “Voor alle indicatoren zitten we flink onder het Vlaams gemiddelde als het gaat over toegang tot publiek groen vlakbij onze huizen", vult Gie Van den Eeckhaut aan. En die score zal door deze bijkomende verkaveling alleen maar verder naar beneden gaan.” Red Oostmolen vzw ijvert dan ook voor het bewaren en ontsluiten van het hele gebied rond de Oostmolenbeek. De vzw meent de steun te hebben van de buurt en start ook een crowdfunding op. Zo hopen ze voldoende middelen op te halen om de gerechtelijke procedures af te handelen.