zaterdag 15 mei
13°C
0 km

Actiegroepen Gravensteen mogen zelf alternatief voorstellen

Om het Gravensteen toegankelijk te maken voor minder mobiele mensen, wil de stad Gent een paviljoen bouwen. Dat plan stuit op protest bij heel wat Gentenaars, die zich verzamelden in actiegroepen. Zij krijgen nu acht weken de tijd om zelf met een voorstel op de proppen te komen.

Iedereen is het erover eens dat het Gravensteen toegankelijker moet worden, maar de meningen verschillen over hoe dat moet gebeuren. Gisterenavond zaten alle partijen voor de tweede keer rond tafel. Tot een compromis kwamen ze nog niet, maar de stad Gent toonde zich wel bereid om de plannen eventueel bij te sturen. De actiecomités krijgen nu acht weken tijd om een eigen alternatief voor te stellen.

"Mission impossible?"
De actiegroepen vrezen dat die acht weken te weinig zijn. "Het is een mission impossible", zeggen ze, "maar het is beter dan niets doen". Volgens de Gentse schepen van Cultuur Sami Souguir (Open Vld) is het plan van de stad nog altijd het beste plan., maar "als de integrale toegankelijkheid kan gegarandeerd worden op een andere manier, willen we dat gerust in beraad nemen".