Adam en Eva eindelijk in premiere

Het was gisteren de grote dag voor regisseur Nicolaas Rahoens uit Oosterzele. Zijn film Adam en Eva kon, na enkele lokale vertoningen en een coronacrisis, eindelijk in premiere gaan voor een groot publiek. De place te be was het Filmfestival van Oostende

In april 2019 begonnen de opnames voor de film Adam en Eva. Rahoens maakte de film met een klein budget, maar met een mooie cast. Namen als Bob De Moor, Marijn De Valck en Robrecht Vanden Thoren werkten graag mee aan de film. Adam en Eva is het verhaal van de Gentse professor Adam (Bob De Moor) die halsoverkop verliefd wordt op Eva (Peggy Schepens). De film is volledig gedraaid in de Vlaamse Ardennen en ging daar ook echt in premiere op 20 januari 2020. Het was de bedoeling dat er een toernee zou komen langs verschillende zalen, maar corona stak daar een stokje voor.

Filmfestival Oostende

Het filmproject van Rahoens was tot bij de organisatoren van het Filmfestival van Oostende geraakt. Zij lieten aan de regisseur weten dat zijn film het festival zou morgen openen op 17 januari. Maar de coronacrisis besliste daar anders over. Alles werd stilgelegd, het filmfestival werd opgeschoven naar een latere datum. Maar de organisatoren hielden zich aan hun woord. En vrijdag was het dan zover. Adem en Eva kreeg zijn Belgische premiere in Oostende.

Internationaal gelauwerd 

Er valt trouwens nog meer goed nieuws te rapen voor de film van Nicolaas Rahoens. Op de Rome International Movie Awards haalde Adam en Eva verschillende prijzen. De film won de award voor beste comedy, beste acteur (Marijn Devalck) en beste acting ensemble (Bob De Moor, Peggy Schepens en Marijn). Er wacht nu nog een grote finalein die categoriën.