zaterdag 2 december
1°C
0 km

Afscheid van weerman Michel De Meyer (70)

Afgelopen vrijdag overleed weerman Michel De Meyer na een slepende ziekte. Michel De Meyer was in de jaren 90 weerman bij de toenmalige BRT en later BRTN. Hij stopte bij de openbare omroep in 1997 maar de weermicrobe liet hem niet los. Zo werd hij vanaf 1998 de weerman op onze ballonmeetings in Eeklo en later in Deinze. En vanaf 2002 kon je hem ook aan het werk zien in onze donderdagse weerpraatjes hier bij AVS. Z'n leven lang bleven het weer en het KMI  z'n beste maatjes.  Michel is 71 jaar geworden.   

Afgelopen zomer was ie er nog bij in Deinze : Michel De Meyer  was al ziek maar liet  z'n passie niet varen.... Meer dan 20 jaar lang was hij de meteoman van de jaarlijkse balloonmeetings.
Voor Michel was een cruciale rol weggelegd op die jaarlijkse ballonfeesten, hij was samen met het weer zowat de bepalende factor in de beslissing of de ballonnen vlogen of niet...

Chris Wille, AVS Balloonmeeting stad Deinze: " Ik herinner mij nog een balloonmeeting in Eeklo waar dat hij op een bepaald moment zei: ' Kijk jongens, hou er rekening mee, er komt een enorm onweer af en als dat gepasseerd is dan kunnen we perfect ballonvaren. We hebben toen het publiek gewaarschuwd van kijk, ga binnen in de sporthal, ga binnen in de evenementenhal want het gaat gieten. Het duurt een kwartier en nadien hebben we terug zonneschijn en gaan de ballonne opstijgen. Dus op dat moment heeft hij een zeer belangrijke rol gespeeld voor de meeting toen in Eeklo"

Ook onze zender heeft in de beginjaren  van 2000 vaak een beroep gedaan op  Michel De Meyer. Voor een heldere uitleg bij speciale weerfenomenen moest je bij hem zijn, vaak met een stukje humor in de zomer, toen hij het BBQ-weer voorspelde aan de hand van worsten en saté's. Michel DE Meyer is overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte, hij werd net geen 71. 

 

Ook interessant voor jou