zaterdag 10 december
2°C
5 km

Aftellen naar de 80e editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent

Over exact 1 week, op 16 november om precies te zijn , geeft atleet Bashir Abdi het startschot van de 80e editie van de Gentse Zesdaagse. Het programma is vandaag voorgesteld in het stadhuis.

Wie de zesdaagse live wil bijwonen  zal zich moeten haasten want op een paar plaatsen na is de Zesdaagse volledig uitverkocht. Het deelnemersveld is alvast top, met vooreerst het afscheid van Kenny De Ketele. Hij rijdt zijn allerlaatste Gentse Zesdaagse en zal daarvoor uitgebreid gehuldigd worden. Zijn maatje Ghys is opnieuw zijn ploegmaat. De voornaamste belagers zijn ondermeer de tandems Keisse-Cavendish,  de regerende olympische en wereldkampioenen ploegkoers Morkov-Norman Hansen en de regerende Europese kampioenen ploegkoers Havik -Van Schip

Extra huldigingen

De organisatie voorziet ook een hulde voor Jolien D’hoore en Michel Vaarten. Op vrijdagavond is er het afscheid van Michel Vaarten. De gangmaker moest de derny anderhalf jaar geleden aan de kant zetten door gezondheidsproblemen. Sinds 1974 was hij er elk jaar bij in Gent, eerst als renner, later als coach en gangmaker. Op zaterdag krijgt Jolien D’hoore haar moment de gloire. Na de zware versie van Parijs Roubaix stapte Jolien definitief van de fiets.  D’hoore die brons won op de spelen van 2016 zal gehuldigd worden voor haar volledige loopbaan.

Dames, beloften en G-sporters ook aanwezig

Op zaterdagavond nemen de vrouwen een prominente plaats in. Zij rijden dan de Minerva Ladies Trophy, een eigen omnium. Lotte Kopecky is alvast van de partij. De pistiers van de toekomst zijn dan weer dagelijks te zien tijdens de AVS Cup U23 en op woensdagavond strijden de beste Belgische G-renners tegen hun collega’s uit Groot-Brittanië. Belangrijk voor de supporters, de 80” editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent is een organisatie met Covid Safe Ticket. Wie geen kaartje kan bemachtigen kan terecht bij Proximus Pickx+ voor een dagelijkse live-verslaggeving, bij Sporza voor de live captatie van de finale of bij AVS voor een dagelijks uitgebreid verslag van de voorbije dag.