vrijdag 26 februari
8°C
6 km

Al 7 vermoedelijke gevallen van vogelgriep binnengebracht in VOC Merelbeke

Het VOC Merelbeke ving de voorbije weken al 7 vogels op die vermoedelijk besmet waren met het vogelgriepvirus. De dieren werden meteen afgemaakt. Het VOC roept op om dieren met symptomen meteen te rapporteren. 

Gisterenavond nog bracht de brandweer een zieke meeuw binnen in het VOC. Het dier was vermoedelijk besmet met het vogelgriepvirus en werd meteen afgemaakt. Het was al de zevende vogel met symptomen van de vogelgriep die werd opgevangen in het Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren.

Zieke dieren rapporteren

Hoewel er momenteel een ophokplicht geldt in ons land, kunnen vogels die in het wild leven het virus krijgen en doorgeven. Daarom roept het VOC op om wilde vogels met symptomen van het vogelgriepvirus meteen te rapporteren aan het callcentrum Vogelgriep (0800 99 777). Symptomen zijn bijvoorbeeld een moeilijke ademhaling, rare bewegingen met het hoofd of continu rondjes draaien in het water. 

Uitbraak zou ramp zijn voor het VOC

In het VOC is het alle hens aan dek om het vogelgriepvirus uit het opvangcentrum te houden. Stel dat er toch een uitbraak is, moeten alle dieren afgemaakt worden.