zondag 2 oktober
16°C
0 km

Al meer dan 1300 handtekeningen voor behoud Scheutbos

Natuurpunt Eeklo-Kaprijke-Evergem  heeft vandaag een petitie afgegeven aan burgemeester Pieter Claeys van Kaprijke. Daarin vragen 1300 mensen om het Scheutbos in Lembeke niet te verkavelen. 

Het Scheutbos is een uitloper van de Lembeekse bossen. Er heerst een grote biodiversiteit van bomen, dieren en insecten. Het bos wordt dan ook goed gebruikt door wandelaars en fietsers. Maar het Scheutbos is, net als in het begin van de jaren 2000 bedreigd door huizen. En dat ziet Natuurpunt niet zitten. 

Woonpark
Sommige delen van het Scheutbos staan ingekleurd als woonpark. Dat is de reden waarom de bedreiging er altijd zal zijn. Maar toen er recent weer een aanvraag kwam voor drie villa's schoot Natuurpunt in actie. De aanvraag is volgens de natuurvereniging in strijd met de plannen voor het bos. Het Agentschap voor Natuur en Bos kocht recent nog een stuk Scheutbos om aan bosuitbreiding te doen. De komst van enkele villa's zou nefast zijn voor het leven in het bos. Daarom is er de petitie. Natuurpunt hoopt dat het gemeentebestuur de aanvraag niet laat passeren en voldoende oog heeft voor het groen in de gemeente.