vrijdag 12 augustus
33°C
0 km

Al meer dan 2500 handtekeningen tegen bomenkap UGent

Er komt heel wat protest tegen de plannen van de UGent om een bosje aan de Sterre te rooien, om plaats te maken voor een studentenhome. De universiteit heeft een vergunning om 4000 vierkante meter aan bomen te kappen, maar dat stuit op heel wat onbegrip.

Op Campus De Sterre aan de kant van de De Pintelaan wil de UGent ten koste van het huidige bos een nieuwe studentenhome bouwen. Het gebouw komt in de buurt van een andere studentenhome, om gemeenschappelijke faciliteiten te delen. Omdat het past in een vastgelegd uitvoeringsplan, kan het niet anders ingepland worden, zegt de UGent. Met de studentenhome willen ze de lange wachtlijst voor studentenkamers in de stad helpen wegwerken.

"UGent heeft te weinig onderzoek gedaan"
Maar dat stuit op heel wat onbegrip bij de buurt én heel wat proffen en studenten van de UGent. "We weten dat er een tekort is aan plaatsen voor studenten", zegt buurtbewoner Emmie Vanneste. "Maar we vinden dat de UGent te weinig heeft onderzocht of het niet op andere plaatsen kan zonder een bos te moeten rooien."

2500 handtekeningen
De UGent laat weten dat de bomen die verdwijnen, gecompenseerd zullen worden in Zottegem en Lubbeek. "Gent is een stad waar al een tekort is aan groen", vervolgt Emmie. "En als dat groen dan niet eens in onze stad wordt gecompenseerd, dan klopt het helemaal niet meer." Met een petitie haalden Emmie en de andere buurtbewoners al meer dan 2500 handtekeningen op. Ze krijgen ook de steun van het Agentschap Natuur en Bos.