Alweer zedenfeiten in Overpoortstraat, verdachte vrij onder voorwaarden

In Gent is afgelopen nacht opnieuw een man opgepakt in een onderzoek naar mogelijke zedenfeiten. Dat bevestigen politie en parket.

De feiten zou plaatsgevonden hebben in café Elixir in de Overpoortstraat in de studentenbuurt. Er werd een verdachte opgepakt. Maar wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht.

De verdachte werd na verhoor weer vrijgelaten, in afwachting van de resultaten van verder onderzoek. Hij mag zich drie maanden niet vertonen in de buurt van de Overpoortstraat en moet zich ter beschikking houden van de speurders tijdens het verdere verloop van het onderzoek.

Eerder deze week kreeg een man uit Anzegem ook al strenge maatregelen opgelegd nadat hij in een café in de Overpoortstraat de borsten van een 21-jarig meisje had betast. Vorige week werd in dezelfde buurt een jong meisje gevonden dat zou zijn verkracht in een café. En twee weken geleden werd een vrouw verkracht in een park, wellicht nadat ze werd verdoofd. Vorige zondag kwamen enkele honderden mensen op straat in een manifestatie voor meer veiligheid in de uitgaansbuurt. De stad besliste deze week om een coördinator seksuele intimidatie in dienst te nemen Er komt ook een platform waar slachtoffers van seksueel geweld incidenten kunnen melden, al dan niet anoniem.