zaterdag 2 december
1°C
11 km

Amelie vindt grafsteen met haar eigen naam erop in achtertuin

Stel je voor. Je bent je tuin aan het verfraaien en bij het graven stoot je op een grafsteen met je eigen naam erop. Het overkwam Amelie De Bock uit Gentbrugge.

Toen Amelie samen met haar vriend steengruis uit de grond haalde om gras te zaaien, vonden ze plots een grote steen. Een grafzerk met de naam Amelie Vander Cruyssen erop.  "We wisten niet goed wat het was", zegt Amelie De Bock. "We dachten eerst dat het een regenput of een deksel was. Blijkbaar kon je er onder met de schop en dan zagen we effectief dat het een grafsteen was."

Toen ze de steen proper maakten, zagen ze dat haar eigen naam erop stond. "Dat was wel even schrikken, maar ik vond dat ook wel interessant. Toen we de achternaam konden ontcijferen zijn we verder op zoek gegaan op het internet en hebben we die dame in kwestie gevonden."

1833
Het gaat om Amelie Vander Cruyssen, die in 1833 stierf. Het ziet er niet naar uit dat het graf van de vrouw ook op die plek lag. Amelie vermoedt dat de familieleden de grafzerk mee naar huis hebben genomen. Amelie en haar vriend hebben de stad Gent gecontacteerd om te vragen wat ze met de steen moeten doen. Ze wachten nog op een antwoord.