Amper 19 coronapatiënten in UZ, maar "we zijn er nog niet"

Het aantal coronapatiënten in het Gentse UZ duikt voor het eerst in maanden onder de kaap van twintig. Toch roept het Gentse ziekenhuis op om voorzichtig te blijven, ook als de maatregelen volgende week versoepelen.

19 coronapatiënten, het is maanden geleden dat er zo weinig mensen met Covid lagen in het UZ Gent. Het aantal coronapatiënten duikt voor het eerst sinds lang weer onder de symbolische kaap van 20. Zelfs aan het begin van de derde golf lagen er meer coronapatiënten in het UZ.

"We zullen moeten samenleven met het virus"
Toch kijkt het UZ met een bang hart naar de vele versoepelingen die worden aangekondigd. In een opiniestuk op de website van het ziekenhuis benadrukken enkele artsen dat we zullen moeten leren leven met het virus. “Dat zal ons gaandeweg steeds beter lukken, zoals dat vroeger ook met andere virussen is gebeurd. Maar zover zijn we nu nog lang niet.” Bovendien circuleert het virus ook nog veel meer dan vorige zomer, zeggen ze. "Het is belangrijk dat we onze vrijheid zo snel mogelijk terugkrijgen. 'Zo snel mogelijk' mag evenwel niet verworden tot 'overhaast'." Je kan het volledige opiniestuk hier nalezen.