"Amper hotelgasten, daarom ideaal moment om te verbouwen"

 

 

 

Een gebrek aan hotelgasten positief bekijken, het is wellicht weinigen gegeven. Toch grijpen Windy Van Maele en Thomas De Baene deze coronacrisis aan om hun hotel Shamon in Eeklo te verbouwen. Investeren in tijden waarin er weinig geld binnenkomt, het vraagt toch een portie lef.

Het is een bekend gebouw, hotel Shamon, langs de N9 in Eeklo. Het pand dateert uit 1910 en is sinds 1994 zelfs beschermd erfgoed. Sinds 2017 zijn Windy en Thomas de eigenaars van het hotel dat erin gevestigd is. Sindsdien hebben ze plannen om te verbouwen, maar er was nooit een goed moment. Zowel de bouwvergunning en de toestemming van de Erfgoedcel lieten op zich wachten en daarnaast was het hotel telkens volgeboekt, wat verbouwen ook niet mogelijk maakte.

"Verwachten niet meteen beterschap"

In die zin komt de coronacrisis niet helemaal ongelegen. Hotel Shamon krijgt -net als de meeste hotels- tegenwoordig amper klanten over de vloer. De eigenaars verwachten niet meteen beterschap en daarom hebben ze beslist om dan maar eindelijk die verbouwingswerken uit te voeren. Er komt airco in alle hotelkamers, een regenwateraansluiting voor de gemeenschappelijke delen, twee luxekamers worden vernieuwd en ook de kelderverdieping en de bijhorende terrassen worden onder handen genomen.