Antwerpsesteenweg wordt (tijdelijk) eenrichtingsverkeer: "Schrik dat ik klanten ga verliezen"

De bekendmaking dat de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg voor een deel eenrichtingsverkeer wordt, zorgt voor beroering bij de bewoners en handelaars. De aanpassing komt er om sluipverkeer tegen te gaan, tijdens de nieuwe fase bij de werken aan de Dampoort. Daarbij worden de Koopvaardijlaan en de aansluiting van de Antwerpsesteenweg op de Dampoort afgesloten voor alle verkeer. 

Vanaf 9 november wordt de Antwerpsesteenweg tussen de Schoolstraat en de Grondwetlaan, aan Potuit, eenrichtingsverkeer. Je zal er enkel nog in de richting van Lochristi mogen rijden en niet omgekeerd. Dat verkeer wordt omgeleid langs de Land van Waaslaan. Daarnaast worden er ook nog een paar omliggende straten geknipt, eenrichtingsverkeer of enkel plaatselijk verkeer.

"Zullen klanten de weg nog vinden?"
Voor de bewoners en de vele handelaars op de Antwerpsesteenweg wordt het een lastige winter op de weg. Frederik Byttebier van biowinkel Ekoplaza is bezorgd dat zijn klanten de weg niet meer zullen vinden naar de winkel: ''Het is heel belangrijk wanneer zij via de land Van Waaslaan naar hier moeten rijden, dat ze goed door de Schoolstraat begeleid worden, want de Schoolstraat is een smalle straat. Er is ook een school, je moet er dus voorzichtig zijn. Maar ook de leveranciers mogen niet te veel hinder ondervinden om hier te geraken."

"Klanten zullen uitwijken naar Lochristi"
Ook opticien Philippe Buyl vreest dat veel klanten de buurt zullen mijden: ''Veel mensen gaan dat ingewikkeld vinden en dat gaat terug een invloed hebben op de handel. De helft van mijn klanten en veel Sint-Amandsbergenaars wijken uit naar Lochristi, want daar hebben ze alle winkels.''

Tot mei volgend jaar
De aansluiting van de Antwerpsesteenweg op de Dampoort blijft nog tot mei volgend jaar afgesloten. Tot dan geldt ook het tijdelijke circulatieplan in de wijken rond de Antwerpsesteenweg.