zaterdag 3 december
3°C
0 km

Arteveldehogeschool neemt The Platform in gebruik

De Gentse hogescholen hebben het nieuwe academiejaar afgetrapt. Voor de studenten van de graduaatsopleidingen Mens en Samenleving aan de Arteveldehogeschool was het een extra speciale dag. Zij krijgen les op een nieuwe campus. "The Platform" wordt de thuisbasis van meer 1 000 studenten.

Tot vorig academiejaar zaten de vier graduaatsopleidingen verdeeld over twee campussen. Door het toenemend aantal studenten werden die gebouwen te klein. Nu zitten ze allemaal samen onder één dak aan de Zwijnaardsesteenweg. Arteveldehogeschool wil dat studenten zich hier thuis voelen en elkaar kunnen ontmoeten, want de campus ligt dicht bij het station Gent-Sint-Pieters en De Sterre. De gloednieuwe campus kan alvast rekenen op een positief onthaal bij de studenten. 

Tom Igodt-student: "Toen ik hier toekwam dacht ik dat het een appartement was, maar ik ben aangenaam verrast. Het ziet er prachtig uit. Het voelt als thuiskomen".

De hogeschool huurt het gebouw maar voor een paar jaar. Dan verhuizen de graduaatsopleidingen samen met andere richtingen  mee naar een gloednieuwe campus aan Dok Zuid.