zaterdag 25 maart
11°C
13 km

Assenede en Kaprijke blijven waakzaam voor wateroverlast

In Assenede blijven ook vandaag, en wellicht ook nog het volledige weekend, enkele straten afgesloten door wateroverlast. Dat is zo voor onder andere de regio Doodhoek, Hooghofstraat, Spoorwegstraat, Hazenstraat en Boekhoutestraat. De hevige regenval van gisteren heeft de straten daar deels blank gezet en met de weersvoorspellingen voor morgen, verwachten ze nog niet onmiddellijk een verbetering. De Hendekenstraat, die toegang geeft tot het recyclagepark, staat ook deels onderwater waardoor het containerpark vandaag gesloten bleef. En dat zal ook morgen nog het geval zijn.

Ze zijn wel wat gewoon in Assenede maar deze keer is het echt wel uitzonderlijk zeggen de mensen bij de gemeente. Enkele straten staan bijna volledig onder water. Een aantal bewoners zat gevangen in de eigen woning, de brandweer moest hulp bieden. 

Servaas Van Eynde (Samenplus) - eerste schepen Assenede: "Momenteel is de situatie onder controle. Omdat er vandaag minder regenval is. Onze diensten zowel de brandweer, als de technische dienst hebben deze nacht doorgewerkt om mensen die afgesloten waren. Want er waren effectief toch een aantal straten die volledig afgesloten waren. Om bij de mensen langs te gaan om te zien of ze hulp nodig hadden. Daar is voorlopig geen beroep gedaan. Ook onze technische dienst heeft  tot deze morgen 5u00 in de weer geweest, heel de nacht door om ook de nodige signalisatie en dergelijk op punt te zetten".

Momenteel gaat het alleen nog om ondergelopen straten en mensen die daardoor niet uit hun huis geraken. Daarnaast is ook het containerpark gesloten omdat de toegangsweg onder water staat. Ook in buurgemeente Kaprijke blijven de komende dagen heel wat straten afgesloten omdat ze onder water staan. Als je mag afgaan op het weerbericht voor morgen zaterdag, is er niet zoveel verbetering op komst, want morgen zou er evenveel water vallen als gisteren. Daarom blijft zowel in Kaprijke als in Assenede de crisiscel dit weekend stand-by.