vrijdag 26 februari
8°C
6 km

Assenede wil carnavalswandeling

Het zal nog te vroeg zijn om dit jaar carnaval te vieren. Dat beseffen ze ook in Assenede, carnavalsgemeente nummer één van het Meetjesland. Maar ze noemen het er wel hun plicht om de carnavalsperiode niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. De werkgroep carnaval stelt daarom een alternatief voor, de carnavalswandeling.

De werkgroep roept alle inwoners van Assenede op om tussen 10 tot en met 21 februari hun huis, tuin, voordeur of ramen te versieren in het thema van carnaval. Zo blijft Assenede volhouden aan tradities en kan er toch genoten worden van onze aloude traditie zegt Frank Van Kerckvoorde, voorzitter van de werkgroep carnaval. “Wie mij vorig jaar gezegd had dat we in 2021 geen carnaval zouden vieren, had ik nooit geloofd, maar ondertussen weten we helaas beter. De coronapandemie heeft iedereen ingehaald, ook ons als carnavalisten. Daarom dit jaar geen zottenkoers, geen sloezemaandag en geen verlichte avondcarnavalsstoet.” 

De werkgroep carnaval slaat de handen in elkaar met wandelvereniging De Trekvogels. "Tussen het wandelen door grijpen we terug naar de rijke geschiedenis van bijna een eeuw carnaval in onze gemeente. Op een vijftiental locaties langs het parcours maakt de werkgroep carnaval via foto’s werk van een minitentoonstelling.”

Rondrit

Als apotheose na twaalf dagen van alternatief carnavalvieren gaan Prinses Sarah I en De Belleman op zondag 21 februari tussen 14.00 en 17.00 uur toch een rondrit maken langs het traditionele parcours van de carnavalsstoet. Volgens Frank Van Kerckvoorde, voorzitter van de werkgroep carnaval kan dat coronaproof: “We willen vragen aan iedereen langs het parcours zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Nodig geen extra familie of vrienden uit, maar geniet van de carnavalssfeer in uw bubbel. Zo kunnen we volgend jaar opnieuw samen genieten van carnaval zoals we het allemaal kennen: sfeervol en uitbundig."