zaterdag 2 maart
10°C
6 km

AVS is gered

AVS is gered. De rechtbank homologeert het reorganisatieplan van de regionale zender.

AVS, de allereerste regionale televisiezender in Vlaanderen, kan op 29 oktober zijn 35e verjaardag vieren zonder grote kopzorgen. Vorige week schaarden alle aanwezige schuldeisers zich achter het reorganisatieplan van de zender, en vandaag heeft ook de rechtbank het plan gehomologeerd.

Sam Baro, dagelijks bestuurder AVS: “Dit is een heuglijke dag voor de zender. We laten een zware, onzekere periode achter ons en kunnen weer vooruit kijken. We kunnen werken aan de toekomst en AVS voldoende slagkracht geven om te blijven doen waar de zender goed in is. Dagelijks, betrouwbaar en gevarieerd regionaal nieuws in de huiskamer brengen".

Historische schulden

AVS begon eind de jaren ’80 uit te zenden vanuit Eeklo. Eerst voor de regio Meetjesland, daarna ook voor Gent en de Vlaamse Ardennen. In 2001 verhuisde de zender naar een gloednieuw gebouw op The Loop in Gent. Maar de laatste jaren kampte de Oost-Vlaamse televisiezender met een historische schuldenlast. Die was niet meer houdbaar. AVS vroeg, en kreeg ook bescherming tegen de schuldeisers. Zo kon de zender blijven uitzenden. Begin juni dit jaar werd dan een reorganisatieplan opgemaakt en voorgelegd aan de rechtbank. Dat plan is nu dus goedgekeurd door de schuldeisers en de rechtbank. Op de stemmingszitting met de schuldeisers stemden alle aanwezigen pro het plan en dus ook voor het voortbestaan van AVS.

35 jarig bestaan

Dit positieve nieuws kon op geen beter moment komen. Komende zondag 29 oktober is het exact 35 jaar geleden dat de eerste beelden van AVS in de huiskamer kwamen. Een mijlpaal in de geschiedenis. Op die beelden zullen onze kijkers ook de komende jaren kunnen blijven rekenen.