zaterdag 2 december
1°C
0 km

AVS heeft trouw kijkerspubliek

Vandaag is het jaarlijkse waarderingsonderzoek regionale televisie voorgesteld. Dat is een jaarlijkse test naar ondermeer de betrouwbaarheid en de actualiteit van de nieuwsprogramma's van alle regionale zenders. En daaruit blijkt dat we kunnen pronken met een trouw publiek dat het nieuws een mooie score van 7,4 op 10 geeft. 

Het waarderingsonderzoek komt er jaarlijks op vraag van NORTV, de overkoepeling van alle regionale zenders. Zij willen met de resulateten nagaan of ze voldoen aan de opgelegde zeven op tien kwaliteitsnorm die de Vlaamse regering vraagt in de overeenkomst met de regionale zenders. En wat blijkt, de mensen die het regionale nieuws volgen houden van hun zender, want gemiddeld haalt iedereen de nodige zeven op tien.

Betrouwbaar

Jullie gaven ons regionale nieuws zelfs een 7,4 op tien. Vooral de betrouwbaarheid en de duidelijkheid blijken troeven te zijn, maar ook de coronacrisis speelt mee. 16 procent van de ondervraagden binnen de AVS-regio zegt meer gekeken te hebben naar het nieuws tijdens deze coronacrisis. En jullie kijken vooral voor de betrouwbaarheid, goed voor 94 procent en de voeling met de stad of gemeente, goed voor 89 procent. Voor het coronanieuws krijgen we een 6,8 op tien, en dat is het algemeen gemiddelde van alle stations. Mooie resultaten waarvoor wij jullie bedanken, en waarmee we aan de slag gaan om je ook in het komende jaar volop te boeien.