Awards Vlaamse zorgsector zijn uitgereikt

In Brussel zijn gisterenavond de awards voor de zorgsector uitgereikt. Die vinden elk jaar plaats en willen vooral een grote dankjewel zeggen aan de verschillende zorgverleners die zich dagelijks inzetten voor anderen.

Ook een aantal spelers uit onze regio viel in de prijzen. Zo won Familiezorg Oost-Vlaanderen de prijs voor Beste Marketing van het Jaar. Campus Het Heiveld uit Sint-Amandsberg won dan weer de hoofdprijs in de catergorie Beste Woonzorgcentrum van het Jaar. Voor de bewoners van woonzorgcentrum Het Heiveld in Sint-Amandsberg was het vandaag een lokale feestdag, want de Gentse zorgcampus kreeg gisteren de trofee uitgereikt van Beste Woonzorgcentrum van het Jaar. Een verdiende titel, vinden de bewoners van het Heiveld.

Lucie Borgelioen, bewoonster: "Ja, ik vind dat wel zeer goed, want ze doen hier veel he voor de mensen, voor de ouwkes, ze gaan weg met u  en er is hier veel te doen he, als ge dat wil meedoen, ge moet dan natuurlijk wel meedoen he".

De bewoners laten thuiskomen in het Heiveld is dan ook de kerntaak binnen de visie van dit woonzorgcentrum. Het Heiveld is volgens de zorgverleners dan ook een klein dorp met 180 bewoners. De gangen zijn er straten, er zijn dieren en veel planten aanwezig en de cafetaria lijkt op een dorpscafe uit de jaren 50 met jukebox. Bij het Heiveld brengen ze hun bewoners dan ook graag terug naar de tijd waarin ze jong waren.

Sarah Minten, WZC Het Heiveld: Wij proberen in het woonzorgcentrum echt out of care te denken, dus wij zetten de omgeving en de beleving evewaardig naast de zorg, dus wij kijken niet alleen naar de zorg. Maar we kijken ook naar het leven naast de zorg en we proberen daar ook heel erg op in te zetten".

insluiten