zondag 20 juni
22°C
0 km

AZ Alma zet 'zorghelden' in de bloemetjes

Het AZ Alma in Eeklo heeft deze week al zijn medewerkers in de bloemetjes gezet. Het ziekenhuis doet dat elk jaar, maar in tijden van corona mocht het iets meer zijn. Vanmorgen werd een pauzeruimte geopend voor de zorgmedewerkers en werd de inkomhal officieel naar hen genoemd. 

Sinds vandaag heet de inkomhal van het AZ Alma het Zorgheldenplein. En zorghelden, dat zijn in het Eeklose ziekenhuis niet alleen de dokters en verpleegkundigen. "Goede zorg kan je vandaag alleen maar bieden door alle soorten beroepsgroepen samen te laten werken" zegt Rudy Maertens, algemeen directeur van het AZ Alma, "Dat gaat zowel van topspecialisten, artsen, alle verpleegkundigen en paramedici, maar ook de technici, de IT’ers, de schoonmaak, het logistieke personeel en de catering."

Tekening van Eva Mouton
Iedereen is dus belangrijk in het AZ Alma en daarom hebben ze ook een pauzekamer ingericht, waar alle medewerkers even tot rust kunnen komen. De dienst van de schoonmaakploegen werd dan weer opgefleurd met een tekening van de Gentse Eva Mouton.