AZ Jan Palfijn verdubbelt afdeling psychogeriatrie

Het AZ Jan Palfijn in Gent heeft de capaciteit van haar afdeling psychogeriatrie verdubbeld, ze wordt daarmee de grootste in de regio. Op de afdeling kunnen oudere patiënten terecht met psychische problemen. En zo zijn er alsmaar meer. 

Het AZ Jan Palfijn telt niet langer één, maar wel twee afdelingen psychogeriatrie. Een verdubbeling van de capaciteit, om zo betere zorg op maat te kunnen aanbieden aan ouderen met psychische problemen. Dat kan gaan om dementie, maar ook psychiatrische aandoeningen. "Dat gaat over mensen die kampen met een depressie of een verslaving, maar ook mensen die het moeilijk hebben door rouw of eenzaamheid", zegt diensthoofd Céline Cousaert. 

Van 23 naar 47 bedden
De nood aan gespecialiseerde zorg is de laatste jaren sterk toegenomen en daar zit ook de coronapandemie voor iets tussen. "Mensen zijn meer toegewezen op zichzelf. Dat legt mentaal toch wel een druk", zegt dokter Cousaert nog. "We werken met een wachtlijst want er is meer vraag dan dat we bedden hebben. Het is druk. En het wordt drukker en drukker."