AZ Maria Middelares opnieuw operationeel

De spoeddienst van AZ Maria Middelares in Gent is vanaf deze middag weer volledig operationeel, waarbij patiënten getrieerd worden op spoed en daarna eventueel behandeld worden op een andere locatie in het ziekenhuis.

De spoedopname van het ziekenhuis werd gisteren opgeschrikt door een brand. Die brak rond zes uur uit in de isoleerkamer. In die isoleerkamer komen mensen terecht die zichzelf of anderen kunnen verwonden door de toestand waarin ze zich bevinden. Dat kunnen patiënten zijn die op spoed terechtkomen omdat ze teveel gedronken hebben, agressief zijn of bv. een psychose doormaken. De veertiger die daar gisteren was opgenomen overleefde de brand niet.

Spoedopname operationeel 
Na de brand was het alle hens aan dek. Er werden tenten geplaatst om de patiënten die naar spoed kwamen te kunnen opvangen, want de huidige spoedopname is door de brand een tijdje buiten gebruik. Mensen met zware medische problemen werden gisteren meteen afgeleid naar andere ziekenhuizen. Maar sinds vanmiddag loopt alles weer normaal in het AZ Maria Middelares.

Mensen die spoedeisende hulp nodig hebben, kunnen naar de spoed komen. Daar worden ze opgewacht door medewerkers van het ziekenhuis voor de triage naar de juiste verpleegafdeling. Ziekenwagens rijden voorlopig nog naar andere ziekenhuizen. Intussen voeren politie en parket een onderzoek naar de ware oorzaak van de brand. Daarna moet alle schade nog worden opgemeten en hersteld.