AZ Sint-Lucas Gent haalt opnieuw een gouden accreditatie

Goed nieuws uit de ziekenhuiswereld. Het AZ Sint-Lucas in Gent heeft voor de tweede maal op rij de gouden accreditatie toegewezen gekregen. Dat is een  internationaal label dat wordt toegekend aan ziekenhuizen, waar veel aandacht wordt gegeven aan het welbevinden van de patiënt en de werknemer. Het label wordt uitgereikt door een onafhankelijke organisatie, Qualicor (Kwa li kor).  Het AZ Sint-Lucas behaalde de accreditatie in 2017 ook al en verlengt die vandaag  voor 5 jaar.

Dirk Maes, de algemeen directeur van her AZ Sint-Lucas, mocht vandaag het accreditatiebewijs in de lucht steken voor de medewerkers van het ziekenhuis. Nadat AZ Sint-Lucas in 2017 al eens met goud werd bekroond valt die eer hen vandaag opnieuw te beurt..Het resultaat van een dagelijkse kwaliteitsbewaking van zorg en algemene werking. En wat belangrijk is, het attest wordt behaald na een evaluatie van collega's uit andere ziekenhuizen. Zij waren in de maand september aanwezig in het ziekenhuis en bekeken er  de kwaliteit naar veiligheid voor patiënt, familie en medewerkers van Sint-Lucas in Gent. Dat maakt de gouden accreditatie nog eens zo mooi. AZ Sint-Lucas mag ze dragen tot in 2027, maar zal intussen niet op de lauweren rusten. 

Dirk Maes – algemeen directeur AZ Sint-Lucas Gent : "We gaan dus uiteraard verder doen. Het systeem is wel enigszins veranderd. In die zin dat we om de 20 maand nu een beperktere audit gaan krijgen. Toegespitst op specifieke items dat we willen laten toetsen. Dus we gaan de ingeslagen weg verder zetten".