AZ Sint-Lucas volgt coronapatiënten thuis op met app

Het AZ Sint-Lucas in Gent volgt een deel van haar Covid-patiënten vanaf nu thuis op met een app. Zo houdt het ziekenhuis meer bedden vrij en kunnen patiënten in hun vertrouwde omgeving verder uitzieken.

De CovidCare@Home kit is geschikt voor patiënten die positief testen op spoed, maar slechts milde symptomen hebben. Ook patiënten die werden opgenomen met Covid-19 kunnen zo vroeger naar huis. 

Zelf waarden meten

De CovidCare@Home kit is een doosje waarin een thermometer en zuurstofsaturatiemeter zit. Daarmee kan de patiënt zelf zijn temperatuur, ademhalingsfrequentie, zuurstofsaturatiewaarde en hartslag meten. Die gegevens moet hij dan drie keer per dag via een applicatie doorsturen naar het ziekenhuis. 

Voordelen voor huisarts en patiënt

Daar kunnen de dokters de data opvolgen via een dashboard. Dat betekent wat extra werk, maar zo kunnen ze wel meer ziekenhuisbedden vrijhouden. De huisarts hoeft nu ook niet meer langs te gaan om die waarden op te meten. Ook voor de patiënten is het een voordeel: zij kunnen in hun vertrouwde omgeving uitzieken.