donderdag 25 april
10°C
192 km

Bar Bask na 1 jaar al in Bib Gourmand

`t Was nagelbijten voor de restauranthouders want vandaag werd de nieuwe Michelingids voorgesteld. En daaruit blijkt nog maar eens dat Oost-Vlaanderen het op culinair vlak uitstekend blijft doen.

Chef-kok Peter Goossens van restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem blijft een vaste waarde aan de top met drie Michelinsterren.   Maar ook elders in onze provincie wordt je culinair verwend volgens de nieuwe Michelingids. De stad Gent blijft het goed doen met vijf sterrenrestaurants. Restaurant Vrijmoed van chef-kok Michael Vrijmoed krijgt opnieuw twee Michelinsterren. De Gentse restaurants Souvenir, Publiek, Oak en Horseele kregen ook dit jaar een Michelinster uitgereikt. Ook restaurant In den Hert in Wannegem-Lede waar Frederick Dhooge in de potten roert en ook Benoit en Bernard De Witte in Ouwegem mochten terug 1 Michelinster in ontvangst nemen. En het `t culinaire lijstje eindigen we alweer in Gent waar nieuwkomer Bar Bask aan het Keizerpark werd opgenomen in de Bib Gourmand, de verzameling van beste restaurants naar prijs-kwaliteit volgens Michelin. Het Baskische restaurant van Sam D`Huyvetter is nog maar goed 1 jaar open maar valt dus al meteen goed in de smaak.