dinsdag 18 juni
19°C
4 km

Bedevaartsoord Lourdes - Oostakker lanceert Toekomstvisie tijdens Mariamaand

Het bedevaartsoord Oostakker-Lourdes wil de komende jaren nog meer evolueren, naar een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. In het bedevaartsoord passeren jaarlijks zo`n 250.000 bezoekers en hun aantal groeit nog elk jaar. Morgen breekt ook de drukste tijd van het jaar aan, de Meimaand, Mariamaand. Dit jaar willen ze de bezoeker ook verrassen met een aantal nieuwigheden, zoals een tijdelijke tentoostelling in de basiliek en een vertelkapel.

Een groene oase tussen de haven van Gent en het drukke stadscentrum en waar Maria de gastvrouw is, zo kan je het bedevaartsoord Oostakker-Lourdes het beste omschrijven. Het Gentse bedevaartsoord behoort tot de vier grootste bedevaartsoorden van Belgie, en ontvangt jaarlijks zo`n 250.000 bezoekers. En dat zijn niet allemaal gelovigen, maar ook toevallige passanten, scholieren en fietsers en wandelaars. Bij het Bedevaartsoord Oostakker-Lourdes willen ze in de toekomst dan ook een vertrouwde plek zijn voor al die verschillende bezoekers. Een toekonstplan drong zich dus op.

Jonathan Beyaert, directeur Bedevaarten Bisdom Gent: "We zoeken naar een manier om fietsers en wandelaars, ja die hebben misschien een hongerke als ze hier toekomen, we hebben niet graag dat ze hun boterham opeten voor die stille plek hier, de grot.. Maar het park is groot genoeg en misschien moeten we eraan denken om daar iets te voorzien voor een picknick. De grot is die spirituele stilte waar mensen nood aan hebben waar ze ook naar zoeken en dat moeten we ook garanderen, We kunnen dat niet te grabbel gooien van hier kan alles, dus die stilte rond de grot moeten we ook weer respecteren".

Bezoekers die toch nood hebben aan een luisterend oor, zullen in de toekomst ook echt hun hart kunnen luchten bij een onthaalteam, dat op een zeer toegankelijke plek in het bedevaartsoord zal klaarstaan.

insluiten