woensdag 18 mei
26°C
0 km

Berlinde De Bruyckere toont kunstwerk in Drongenhofkapel

De Gentse kunstenares Berlinde De Bruyckere blaast nieuw leven in de Drongenhofkapel in het Patershol. Op de plaats waar vroeger het altaar stond, heeft ze haar kunstwerk ‘Honte, 2018-2019’ opgesteld: een jong veulentje als offer op een massieve leisteen.

Berlinde De Bruyckere, bekend in binnen- en buitenland, heeft de vergeten Drongenhofkapel voor drie jaar gehuurd van de stad Gent. Tijdens het verlengde Hemelvaartweekend toont ze er haar kunstwerk ‘Honte, 2018-2019’. Dat is aangekocht door een verzamelaar die er niet meteen een bestemming voor vond. In afwachting stelt ze het daarom tentoon in de Drongenhofkapel.

In connectie met de ruimte
De Bruyckere waakt erover dat de kunstwerken in de kapel passen bij de geschiedenis en de ruimte. Zo wordt haar kunstwerk nog versterkt door de bijzondere lichtinval. De Drongenhofkapel is erg donker omdat alle glasramen ooit dichtgemetseld zijn, maar in 2000 installeerde Wim Delvoye één glasraam: 'Trans Parity, 2000'. Ook het videowerk van Dirk Braeckman, 'Hemony', is er perfect op zijn plaats. Braeckman voorziet de verlaten kapel opnieuw van klokken.