woensdag 18 mei
26°C
0 km

Beschermd plein van Kaprijke wordt opgeknapt

Het beschermde dorpsplein van Kaprijke krijgt een fikse opknapbeurt. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele geeft daarvoor een subsidie van dik 135 000 euro.

Het grootste groene plein van Oost-Vlaanderen ligt in Kaprijke. “Een erg mooi dorpsplein ook”, laat minister Diependaele weten. Maar het plein heeft nood aan opfriswerken. Sommige bomen zijn er slecht aan toe.

Socio-culturele activiteiten
“Alle bomen worden gekapt en in de plaats komen nieuwe. De grote graszone zal een plek worden waar bewoners en bezoekers kunnen samenkomen voor evenementen”, vertelt Diependaele. Er worden 71 nieuwe bomen geplant. De gemeente legt nog eens 40% van de subsidie bij, laat schepen Frederik Versluys weten. Er komt grind op het plein, omdat het gras vaak te drassig was om er evenementen op te laten doorgaan.

Abdijmuur en oud gemeentehuis
Het geld komt uit het relanceplan Vlaamse Veerkracht: een investering van in totaal 4,3 miljard euro om het economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen na de coronacrisis. Naast de opknapbeurt van het beschermde plein in Kaprijke, wordt ook de abdijmuur in Ename gerestaureerd (35 805 euro) en wordt het oud gemeentehuis van Assenede (foto onderaan) omgevormd tot kantoor (722 604,17 euro)